söndag 4 april 2010

liten gå-bort present!

Jag har hittat ursöta små burkar på en amerikansk bloggsida (tyvärr har jag inte hittat tillbaka!) Jag tänkte det kunde vara kul att göra lite gå-bort-presenter till alla middagar och träffar nu under påsken.

Här är resultatet:Vill du testa att göra en egen? Det som behövs är en konservburk, en burköppnare (en "gammal" som man skruvar av locket med!), limpistol och papper samt dekorationer.


Så här gör du:


1. Välj ut en burk i passande storlek. Jag väljer helst burkar med lock med handtag (?) istället för en burk du måste öppna med konservöppnare.

2. Vänd burken upp och ner och öppna botten med konservöppnaren. Tvätta ur burken och spara botten.

3. Dekorera burken och fyll den med något gott. Jag valde kolor i min burk.

4. När burken är fylld är det dags att sätta på locket. Lägg tillbaka botten och klistra igen med limpistolen. Om du är orolig för att innehållet ska få lim på sig kan man lägga lite bakpapper i botten och vika ner under innehållet innan man limmar.

5. Nu är det bara till att vända burken rätt igen och dekorera. Jag gillar band som får flyta fram lite över kanten.LYCKA TILL!!!
1 kommentar:

Anonym sa...

Nu är jag kanske lite störd men på Tupperware har de sånna öppnare som gör att varken burken eller locket blir skarpt så man kan göra sig illa. Fråg inte hur det går till men så är det.
Så leta reda på ngn som har en sån och öppna burkar till tusen!